Verhogen energielabel

De onmisbare rol van duurzaam bouwen in de toekomst

Naast opwekking van duurzame energie is energiebesparing een belangrijke manier om onze leefomgeving te verduurzamen. Duurzame woningen en gebouwen zijn vaak gezonder, energiezuiniger en beter voor het milieu dan traditionele gebouwen. Duurzaam bouwen bespaart ook grondstoffen en verbetert de toekomstwaarde van uw pand.

Circulair bouwen: onze aanpak

Bij ons aannemersbedrijf gaan we de uitdaging aan om vastgoed circulair te renoveren en verbouwen. Dit biedt niet alleen uitdagingen, maar ook enorme kansen. We zijn onlangs begonnen met het ontwerpen en uitvoeren van een herbestemming van vastgoed, waarbij we ons tot doel hebben gesteld om zoveel mogelijk circulaire materialen te hergebruiken. Als deze materialen niet beschikbaar zijn, kopen we circulaire materialen in bij externe partijen, zoals circulaire sloopbedrijven en platforms waar diverse partijen hun materialen aanbieden.

Wanneer er geen circulaire materialen voorhanden zijn die aan onze eisen voldoen, zoeken we naar duurzame alternatieven, zoals producten met een cradle to cradle-certificaat of producten met een duurzame herkomst. Op deze manier dragen we bij aan het verminderen van de CO2-uitstoot tijdens een verbouwing, terwijl we tegelijkertijd streven naar een optimaal resultaat voor onze opdrachtgevers.

Er zijn verschillende energiebesparende maatregelen om uw pand duurzamer te maken. Wij helpen u daar graag bij.

Verhogen energielabel verbetert de toekomstwaarde van je pand

Een energielabel laat de energieprestatie van een pand zien. De labelklasse loopt van A t/m G waarbij A het meest energiezuinig is en G het minst. Een energiezuinig gebouw heeft bijvoorbeeld goede isolatie, dubbel glas, energiezuinige verwarming, zonnepanelen en een warmtepomp. Het verhogen van het energielabel van uw vastgoed betekent een directe meerwaarde van uw pand. Bij verkoop van uw vastgoed, levert een hoger energielabel natuurlijk meer op dan een lager energielabel.

In drie stappen naar een verhoogd energielabel

Maar welke maatregelen zijn nodig om het energielabel van uw pand te verhogen? En hoe zijn deze snel, eenvoudig en deskundig te realiseren?

Wij maken altijd samen met u een passend plan en advies om het energielabel van uw vastgoed te verhogen.

Stap 1: Eerst maken we een nulmeting. Wat is het huidige energielabel?

Stap 2: Met de uitkomst van de nulmeting, adviseren we met welke (minimale) investeringen het energielabel verhoogd kan worden.

Er zijn verschillende situaties en oplossingen om een energielabel te verhogen

  • Als uw vastgoed toe is aan een algehele renovatie, is het raadzaam om te onderzoeken of de huidige isolatieniveaus kunnen worden verbeterd. Dit kan onder meer inhouden: het aanbrengen van extra isolatie in de wanden of daken, of het installeren van hoog rendementsglas of drievoudige beglazing.
  • Het verbeteren van het energielabel kan ook vaak worden bereikt door het toevoegen of aanpassen van installatiesystemen, zoals warmtepompen, zonneboilers en zonnepanelen. Technische werkzaamheden die hierbij van belang kunnen zijn, omvatten installaties zoals warmtepompen, zonneboilers en zonnepanelen. Daarnaast kunnen er ook bouwkundige werkzaamheden nodig zijn, zoals isoleren en het vervangen van glas.Voor welke energiebesparende maatregel u ook kiest, wij hebben de kennis en vakspecialisten in huis om een passend en duurzaam voorstel te maken.

Stap 3: Na de uitvoering van de energiebesparende aanpassingen in uw pand, zal er een nieuw energielabel worden afgegeven waar u direct de verhoogde waarde in het label terugziet.

 

Interesse?

Benieuwd naar de verduurzamingsmaatregelen die voor uw pand interessant zijn?

Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend advies en een offerte op maat. Wij staan klaar om u te helpen bij het realiseren van uw bouw- en renovatieplannen.