Betonreparatie voormalige beton shelters vliegbasis Soesterberg

Project informatie
Klant:
Provincie Utrecht
Categorie:
Renovatie
Plaats:
Soesterberg

Bijzonderheden

  • Beschermen van de monumentale shelters door duurzaam onderhoud
  • Aanbrengen pvc dakbedekking op voormalige munitieopslag

In 2017 hadden wij het voorrecht om onderhoudswerkzaamheden uit te voeren aan de oude shelters op het terrein van de voormalige vliegbasis Soesterberg.

Betonschadeherstel voor shelters

Voor de shelters, ooit gebruikt voor de opslag van straaljagers en helikopters, was dringend betonreparatie nodig om ervoor te zorgen dat het beton goed geconserveerd blijft voor de komende jaren. We hebben een gespecialiseerde leverancier benaderd om advies te geven over de toe te passen betonreparatieproducten. Door de ronde vormen van de shelters moesten we een knikhoogwerker inzetten om de bovenste punten veilig te kunnen bereiken.

Bescherming van munitieopslagfaciliteit

Naast het uitvoeren van betonreparatie hebben we ook gezorgd voor de bescherming van een voormalige munitieopslagfaciliteit tegen weersinvloeden. Dit deden we door nieuwe dakbedekking van PVC toe te passen. Dit biedt een langere levensduur dan de bestaande bitumineuze dakbedekking.

De provincie Utrecht heeft inmiddels het terrein rond de landingsbaan van de voormalige vliegbasis overgenomen van defensie, inclusief de laatste nog overeind staande shelters. Voordat de provincie het terrein overdroeg aan het Utrechts landschap, hebben wij de onderhoudswerkzaamheden aan de shelters mogen verrichten op deze prachtige locatie!

Andere projecten